POVĚŘENEC GDPR

Dne 25. května 2018 nabude účinnosti nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen „GDPR").

Vzhledem k tomu že Základní škola Antonína Bratršovského zpracovává v rámci své činnosti osobní údaje, je podle GDPR správcem osobních údajů, a musí tedy dodržovat pravidla GDPR pro ochranu osobních údajů.

Škola má tedy povinnost jmenovat pověřence pro ochranu osobních údajů.

Pověřencem byla jmenovaná paní Michaela Fleišmanová.

 Zaměstnankyně splňuje podmínky pro výkon funkce pověřence pro ochranu osobních údajů ve smyslu čl. 37 odst. 5 GDPR.

Pověřenec pro ochranu osobních údajů:

Michaela Fleišmanová

Telefon: 604 244 232

E-mail: sekretariat@zsab.cz 

 

Informace o zpracování osobních údajů

 

Základní škola Antonína Bratršovského, IČ: 16389999, se sídlem Saskova 34/2080, 466 01 Jablonec nad Nisou (dále také jen „správce“), tímto prohlašuje, že ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (toto nařízení bude dále označováno jen jako „GDPR“) zpracovává osobní údaje subjektů údajů pro svou činnost, a je tedy správcem osobních údajů (tj. osobou, která určuje způsoby a účely zpracování osobních údajů).

 

Zpracování osobních údajů

Při zpracování osobních údajů se správce řídí zákonem stanovenými lhůtami a lhůtami stanovenými po pečlivém zvážení ve vnitřním předpise tak, aby nedocházelo k porušování práv subjektů údajů.

V rámci zpracování osobních údajů je v některých případech nutné předat osobní údaje jiné osobě. Základní škola Antonína Bratršovského se snaží předávání minimalizovat, v některých případech je to ale nezbytné pro splnění povinností školy ze zákona. Ve všech případech, kdy správce předává osobní údaje jiné osobě, dbá škola o zajištění maximální ochrany práv subjektů údajů.

 

Pověřenec pro ochranu osobních údajů

Základní škola Antonína Bratršovského jmenovala v souladu se svými povinnostmi podle GDPR pověřence pro ochranu osobních údajů.

Naším pověřencem je Michaela Fleišmanová.

V případě jakýchkoli přání nebo dotazů ji můžete kontaktovat:

poštou na adrese Saskova 34/2080, 466 01 Jablonec nad Nisou,

telefonicky na čísle 604 244 232,

nebo prostřednictvím e-mailu na adrese sekretariat@zsab.cz.

 

Práva subjektu údajů

Aby byla zajištěna možnost subjektů údajů rozhodovat v co možná nejširší míře o zpracování jejich osobních údajů, stanovuje GDPR řadu práv, která lze vůči jakémukoli správci údajů uplatnit. V případě, že se rozhodnete uplatnit některé ze svých práv, obraťte se buď na správce, nebo přímo na našeho pověřence pro ochranu osobních údajů, čímž celý proces vyřizování žádosti urychlíte.

Pokud nebudete s čímkoli spokojeni nebo si budete myslet, že jsme Vaši žádost nevyřídili tak, jak jsme měli, máte právo obrátit se se stížností na Úřad pro ochranu osobních údajů.

 

Dovolujeme si zdůraznit, že ať jste ke správci v jakémkoli poměru, nehrozí Vám na základě uplatnění těchto práv žádné riziko a správce s Vámi v budoucnu nebude zacházet o nic hůře než před uplatněním práv. Je naším zájmem zpracovávat osobní údaje zákonně a řádně a nepoškozovat Vaše práva. Pokud máte pochybnosti, že se nám to daří, budeme rádi, když nás na to upozorníte.

Směrnice GDPR 

  


    

     

                

           

           

                  

           

              

                 

 

 

         

 

© 2011 Základní škola Antonína Bratršovského, foto: P. Kusala
Připravil PADOS, s.r.o.